Debuut

Gepubliceerd op 15 juni 2024 om 08:08

'Schrijf van je af.’ ‘Doe er wat mee.’ ‘Maak er een verhaal over.’

 

Allemaal goed bedoelde adviezen die ik de afgelopen maanden heb gekregen naar aanleiding van mijn burn-out. Wat de meeste mensen niet weten is dat mijn novelle ‘Ik Blauw van Jou’ precies dat is! 

Ja je leest het goed. Het verhaal dat ik schreef is voortgekomen uit de eerste aantekeningen die ik maakte toen ik vorig jaar op vakantie was in Corsica. Het begin van een onrustige, gespannen periode en wat uiteindelijk heeft geleid tot mijn uitval én mijn novelle met als genre: feelgood. De ironie. 😅

Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik het water in liep en om me heen keek. De kleur blauw was overal. In het water en de lucht. Twee werelden die in elkaar overliepen. Het deed iets met me. De kinderen brachten elke dag uuuuuren door in dat heerlijke water. Geen verrassing: dit jaar gaan we weer. 

Dus ik maakte aantekeningen. Hoe mooi ik alles vond en hoe onrustig ik mij in deze prachtige omgeving voelde. Hoe die twee dingen met elkaar botsten en hoe ik mezelf uiteindelijk toestond om los te laten en eindelijk te ontspannen. 

Nu ligt er een verhaal klaar over ware liefde en trouw blijven aan jezelf. Over de betoverende werking van de wonderschone natuur. Over vrijheid en vriendschap. En de kleur blauw. Die van de azuurblauwe zee, de hemelsblauwe lucht en de betoverende blauwe ogen van Pim…😳🩵

Mis de lancering van mijn debuut novelle niet dus zet in de agenda: 25 augustus | Ik Blauw van Jou 💙

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.