Novelle

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 10:03

Dat blije gezicht op de foto is het resultaat van heel leuk nieuws. Mijn Novelle ‘Ik Blauw van Jou’ zal worden uitgegeven door de Verhalenfabriek. 

Aan het begin van dit jaar kwam er een verhalenwedstrijd voorbij. Schrijf een novelle met als thema ‘Een Magische Zomer’. Ik was al begonnen aan een zomers kortverhaal met als inspiratie onze vakantie in Corsica. De betoverende kleur blauw van de zee en de heldere lucht... Sinds die vakantie is Nova haar lievelingskleur blauw en de titel 'ik blauw van jou' was geboren.

Ik maakte een opzetje, een planning en gaandeweg het schrijven verloor ik mijn hart aan dit verhaal. Ik vond het heerlijk om te schrijven en kon alleen maar hopen dat degene die het mocht lezen dit ook zou voelen. 

Dat ik het schopte tot de shortlist voelde voor mij al als een hele overwinning. Het is de eerste keer dat ik deelneem aan een wedstrijd. In mijn zoektocht naar het opbouwen van een carrière als schrijver, kwam ik dit als tip tegen. Een vruchtbare tip want samen met 8 andere kandidaten werd ik uitgenodigd voor de prijsuitreiking in t’ Bonte Paard in Laren. 

Het was onwijs spannend en tegelijkertijd super leuk om over de verhalen te horen die de andere schrijvers hebben ingestuurd. Ik won niet de wedstrijd, maar ik voel me evengoed een winnaar toen werd verteld dat AL onze verhalen worden uitgegeven. 

De energie en het enthousiasme in deze groep is fantastisch. We hebben nog een hele tijd met elkaar gepraat en geborreld. Dit voelde zo onwijs fijn en was absoluut de opsteker die ik kan gebruiken nu. 

Deze week kreeg ik ook bericht van één van de drie uitgeverijen waar ik een manuscript voor een roman heb opgestuurd. Het was een hele aardige afwijzingen en voelde minder onprettig dan waar ik bang voor was. Dar hoort er ook bij. Er is zoveel talent, zoveel prachtige verhalen... 

Dus hoe lekker is het dat ik dit kan zeggen: nog even geduld en dan kunnen jullie ‘Ik Blauw van Jou’ allemaal lezen!! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.