Tijd

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 09:55

Ik ben dit hele iets voor mezelf-avontuur redelijk impulsief begonnen, omdat ik voelde dat het tijd was. Of beter gezegd, ik had het gevoel dat mijn tijd afliep. Alsof ik overal net te laat mee ben en mijn beste 'kruid' al verschoten heb. 

Ik zou oud en wijs genoeg moeten zijn om te weten dat 32 jaar niet stokoud is om ergens aan te beginnen. Piepjong is het ook niet. Ik studeerde af toen ik begin twintig was en dat moest het startsein zijn voor een glansrijke carrière. Of niet. Ik wist eigenlijk maar één ding zeker, ik wilde trouwen met die fantastische vent van mij, een mooi huis vinden en ik wilde kinderen. Check, check, dubbelcheck ✔️. Dus hoe succesvol ben ik nu eigenlijk?

Maar succesvol ondernemen is toch wel andere koek. Gelukkig hoef ik het niet allemaal zelf uit te vinden en zijn er genoeg interessante cursussen en masterclasses. Zo volgde ik er een aantal van Nowherdays en Marlou Volkerink. Daar leerde ik voor het eerst over manifesteren en ging er zelf mee aan de slag. 

Ook Nova onderwerp ik aan een kleine test. Waar ze haar A-diploma met veel plezier behaalde, gaat dat bij B iets minder. Ze maakte een goede start met de borst- en rugcrawl, maar toen dat gat.. dat vervloekte gat!

Ze zwemt elke week precies tot aan het gat en komt dan boven. Ze twijfelt. Ik weet dat ze het kan. De juf weet dat ze het kan. Iedereen gelooft dat ze het kan, behalve zijzelf. Dus vond ik het tijd voor een klein lesje manifesteren. Ik vertelde haar dit: Voordat je zometeen in het water springt, zeg je dit tegen jezelf: ik wil door het gat en vandaag gaat mij dit lukken, ik kan dit! Die dag zwom ze voor het eerst door het gat en nu hebben we het over afzwemmen.

Manifesteren dus. Dat vlammetje om zelf te gaan ondernemen is nu misschien nog een waakvlammetje maar in de toekomst ga ik voor 🔥🔥🔥.

 

Dream it. Believe it. Achieve it.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.