Kiezen

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 20:49

Manlief leest niet vaak een boek, maar in de vakantie schoof hij mij er eentje toe die ik moest lezen. Op Zoek Naar Antwoorden van Wiggert Meerman. Buiten dat het een goed boek bleek te zijn greep deze zin mij het meeste aan:
"Geen beslissing nemen is ook een beslissing. Onthoud daarbij dat als jij geen beslissing neemt, er voor je gekozen wordt. Door anderen, de omstandigheden of de tijd."

Die kwam wel even binnen. Ik zat aan de prachtige zee van Corsica nukkig te zijn. De zaken gingen niet zoals ik wilde, maar ik zweefde een beetje passief in het midden.

Ik had een boek geschreven maar wilde het niet opsturen, schreef kortverhalen maar wilde ze niemand laten lezen. Ik bedacht meerdere ondernemingen maar voerde niks uit. Ook de inschrijving bij de KvK schoof ik keer op keer voor mij uit.

Als je zelf geen keuze maakt verlies je de regie over de richting van je leven en worden de keuzes voor je gemaakt. Niet kiezen is dus wel degelijk een keuze, maar wel een waarbij jij weinig invloed hebt op de uitkomst.

Dat moest anders en nu kan ik met trots het hele rijtje afvinken en nog meer. Ik heb een novelle ingestuurd voor een schrijfwedstrijd (ook nog nooit gedaan). Ging serieus aan de slag met een website en social media én ik ben terug bij In10ce. Volgende week mag ik na vijf jaar weer het podium op en over een maand komt een grote droom uit, samen optreden met Nova. 🩷

Dus: Neem die beslissing!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.